sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kisaraportti: Pyrinnön hiihdot 2.2.2014 (julkaistu 3.2.2014)

En jaksanutkaan eilen enää tulla kirjoittelemaan kisaraporttia eilisistä kotiladuilla kisatuista Pyrinnön hiihdoista. Ilmeisesti kisatauon ja sairastelujen jälkeinen uusi ärsyke oli melkoinen shokki elimistölle. Koko illan tuntui, että jokaiseen lihakseen sattuu eikä oikein jaksanut tehdä muuta kuin katsella MTV:n Hanki - paketin avustuksella koko viikonlopun maailmancupin hiihdot sekä myös Ski classics - sarjan Saksan kisan koneelta. En ole koskaan ennen ostanut mitään telkkarin maksukanavia tai kortteja, mutta tälle talvelle hankin Hanki - tunnukset, joilla siis pääsee katsomaan kaikki hiihtolajien maailmancupkisat ja vastaavat. Hintaa kyseisellä paketilla taisi olla hieman alle 50€, eikä kyllä kertaakaan ole kaduttanut sen hankkiminen, sillä minusta talvella telkkarista ei yksinkertaisesti tule mitään kiinnostavampaa kuin hiihto. Mikäs sen mukavampaa kuin viikonloppuisin tulla töistä kotiin ja koko päivän sinnikään uutispimennossa pysyttelyn jälkeen napsauttaa päälle koneelta päivän maailmancupin otatukset ja hetken tuijottelun jälkeen lähteä sitten itse ladulle kokeilemaan ainakin etäisesti samannäköistä liikehdintää :)

Mutta kuitenkin, palatakseni eiliseen kisaan, pitää varmaan heti kättelyssä laittaa teille linkki tuloksiin, ettei se taas unohdu. Uteliaimmat linkin klikkaajat ehkä huomasivatkin jo, että en sentään ollut eilen ihan viimeinen, vaikka toki eroa kisan kärkinaisiin melkoisen paljon kertyikin. Hiihto tuntui kuitenkin yllättävän hyvältä kisaamattomuuden jäljiltä ja erityisesti suosikkini - ylämäet - kulkivat hyvin, tasainen sitten vähän vähemmän hyvin ja alamäkiin en kuulemma lykkinyt riittävästi vauhtia. Mukavaa oli kuitenkin se, että muutamille naisille, joille esimerkiksi viime vuonna hävisin 3km matkalla lähes puolitoista minuuttia, hävisin nyt n.2min reilun 6km matkalla.

Yllättäen, taas kerran, nämä typerät narukädet tuntuvat olevan se suurin ongelma-alue, mistä hiihtäminen sakkaa, kun mäkien päällä toiset karkaavat muutamalla helpolla työnnöllä kauas, vaikka mäessä pysyisikin mukana. Erittäin vakavasti olen pohtinut rullasuksien kaivamista hämähäkinseittien alta esiin ensi kesäksi. Tuskinpa triathlonit ja muut touhut paljoakaan siitä kärsivät, todennäköisesti päinvastoin, jos vaikkapa kerran tai kaksi kertaa viikossa kävisi lykkimässä tasatyöntöä muun ohessa ja toisaalta taas talvella voisi ottaa askeleen eteenpäin hiihtohommissa, kun kädet ja sauvat olisivat olemassa muutakin kuin pystyssäpysymisen helpottamista varten. Ja toisaalta, niin kauan kun tätä urheilua tekee harrastuksena, on onneksi myös harrastelijan vapaus vähän hullutellakin - eli vaikkapa rullahiihtää kesällä tai lähteä tiistai-iltana töiden jälkeen hiihtämään kilpaa kilpailun ulkopuolisena veteraanikisoihin Lempäälään, kuten huomenna aion tehdä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti